Mint a legtöbb weboldal, a www.ghg.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy a Go-Home Kft. szolgáltatásai teljesítéséhez személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatvédelmi Tájékoztatóból megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok

A telekvásárlás 4 plusz 1 szabálya

<   Vissza a hírekhez
A gazdasági válság óta a kiadott lakóház építési engedélyek száma, zuhanórepüléshez hasonló visszaesést produkált. Egyes régiókban, statisztikai értelemben tulajdonképpen mérhetetlen volt a családi ház építés mértéke. Tavaly óta az éledezés jelei mutatkoznak, habár a válság előtti szintet meg sem közelítjük. Ha valaki mégis házépítésen töri a fejét, pár dolgot érdemes előre átgondolni.

1. Első lépésben az ELHELYEZKEDÉST határozzuk meg. Ha a háború hármas jelszava a pénz, pénz pénz, akkor az ingatlanok esetében – erra az analógiára építve – az elhelyezkedés, elhelyezkedés, elhelyezkedés hármast hangsúlyozhatnánk. Telekvásárlás kapcsán ez hangsúlyozottan fontos. Sokan hajlamosak kizárólag a telken belül gondolkodni. Keresik a számukra tökéletes telket, az úgynevezett „aha élményt”. Ezért aztán a keresés közben számos kompromisszumot kötnek. Egyre távolabb kerülnek a kiszemelt városrésztől, elfogadnak olyan hátrányos, a megközelítéssel kapcsolatos anomáliát, amik az ingatlan értékét hosszú távon nagymértékben rontják. Egy szélsőséges példával élve, ugyanazt a házat felépíteni nagyjából ugyanannyiba kerül egy borsodi zsákfaluban, mint egy divatos budai kerületben. Az értékük között azonban már egy szakadék fog tátongani.

 

2. Gondolkodjunk HOSSZÚ TÁVON. Egy lakóház építése során számos olyan csábítás érhet minket, melyeknek nehéz ellenállni. Egyik ezek közül az alapterület. A legtöbben a gyerekek érkezésével egy időben fognak bele a házépítésbe. Sokakban felmerül az igény, hogy minden családtagnak tágas és privát élőhelye legyen. Ezt az elvet szem előtt tartva épülnek aztán több száz négyzetméteres házak, melyeknek a fenntartása vagyonokat emészt fel az évtizedek alatt. A gyerekek „kiröpülését” követően pedig kihasználatlan épületrészek, vagy egész szintek kerülnek lezárásra. Akkor gondolkozunk a legtudatosabban, ha a család létszámának csökkenésével visszamaradó terek jól visszaintegrálhatók a szülők életterébe.

 

3. Mik az építendő ház legfontosabb ADOTTSÁGAI. Sok időt spórolhatunk meg, ha bizonyos dolgokat leszögezünk. Határozzuk meg azokat a preferenciákat, melyekből nem engedünk. Ilyenek lehetnek a széles utcafront, a sík, vagy éppen lejtős telek, a csend, a panoráma, vagy a benapozás kérdése. Ezek ismeretében a megtekintendő telkek jelentős részét kirostálhatjuk.

 

4. MIT ÉPÍTHETÜNK a telekre? Akármilyen fantasztikus adottságú is egy telek, ha álmaink házát nem tudjuk rajta felépíteni. Minden ingatlanra építési szabályok vonatkoznak, ezek határozzák meg a beépíthető terület nagyságát, az építmény magasságát, a zöldfelület arányát és még számos egyéb dolgot. Laikusként ezek átlátása túlzott vállalkozás. Mindenképpen kérjük ki építész szakértő tanácsát, aki az adott ingatlanra vonatkozó építési szabályok alapján segít a döntés meghozatalában.

 

+ 1 A végére hagytuk a legfontosabbat. Amennyiben biztosra akarunk menni, vásároljunk Ingatlantörzskönyvvel rendelkező építési telket, mely pontos eligazítást nyújt számunkra az ingatlan jogi helyzetéről és reális piaci értékéről. Ezzel időt és energiát spórolunk meg, valamint elkerülhetjük a későbbi vitás helyzeteket.

nincs több

zsákbamacska

NE VÁSÁROLJON INGATLANT, amíg meg nem győződött annak valódi értékéről, pontos műszaki paramétereiről! Cégünk az ország egész területén, egyedüli és független szervezetként erre kínál megoldást az Ön számára.

műszaki állapotfelmérés

energia hatékonyság

értékbecslés

jogi tanácsadás


Az oldalon megjelenő műszaki, formai és tartalmi elemek a Go-Home kft. többszörös védelem, oltalom alatt álló szellemi termékei, amelyek másolása, további felhasználása, megjelenítése jogi következményekkel jár!
Copyright 2024 © Go-Home Kft.