Mint a legtöbb weboldal, a www.ghg.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy a Go-Home Kft. szolgáltatásai teljesítéséhez személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatvédelmi Tájékoztatóból megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok

Ingatlan vizsgálat JOGI szempontból

<   Vissza a hírekhez

Mikor megfogalmazódik bennünk az ingatlanvásárlás ötlete, rögtön gondolunk arra is, hogy a majd igényeinknek megfelelő ingatlan műszaki állapotát jártas szakemberrel méressük fel, döntésünket így is megkönnyítve.

Gondolunk-e eközben arra is, hogy az ingatlan műszaki paraméterei mellett, annak jogi „állapota” sem lehet mellékes döntésünk meghozatala során?!

Nem csak a rossz statikai állapot, korhadt tetőszerkezet, korszerűtlen fűtési rendszer stb.., de az ingatlan tisztázatlan (bonyolult) jogi helyzete is okozhat komoly fejtörést, melyre nem szerencsés, ha az utolsó lépést jelentő szerződéskötéskor, az ügyvédi irodában derül fény.

Sokszor az ingatlan tulajdonosa sincs feltétlenül tisztában az ingatlanát érintő jogi tényekkel, terhekkel, esetleges korlátozásokkal. A közhiteles ingatlan-nyilvántartás bejegyzett adatai ugyan már kellő információt adhatnak, de ezek mellett sokszor társasházi alapító okiratokban rögzített elővásárlási jogok vagy használati külön megállapodásokon alapuló jogosultságok korlátozhatják vagy akadályozhatják zökkenőmentes tulajdonszerzésünket.

Tudjuk-e, mit jelent ránk, mint vevőkre és reménybeli tulajdonosokra nézve egy az ingatlan tulajdoni lapjára már feljegyzett tulajdonjog fenntartással történt eladás ténye, elővásárlási- vagy vételi jog, végrehajtási jog, elidegenítési és terhelési tilalom, tartási jog, szolgalmi jog, netán perfeljegyzés vagy zárlat, zár alá vétel?

Mit kell tennünk, ill. mi a követendő eljárás, ha a tulajdonos kiskorú, esetleg gondnokság alá helyezett személy, netán cégtől vásárolnánk az ingatlant és az, mint utóbb kiderül felszámolása alatt áll?

A vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket alapul véve egy ingatlan tulajdoni lapján több mint 50(!) adat ill. tény kerülhet feltüntetésre, ezek értelmezése azonban szakértelmet kíván.

Győződjön meg róla, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan forgalomképes-e (ill. milyen feltételek mellett az), biztosítsa akadálymentes tulajdonszerzését azzal, hogy az ingatlan műszaki állapota mellett annak jogi állapotát is feltérképezteti.

Ne vegyen zsákbamacskát, kérdezze jogászát! :)

nincs több

zsákbamacska

NE VÁSÁROLJON INGATLANT, amíg meg nem győződött annak valódi értékéről, pontos műszaki paramétereiről! Cégünk az ország egész területén, egyedüli és független szervezetként erre kínál megoldást az Ön számára.

műszaki állapotfelmérés

energia hatékonyság

értékbecslés

jogi tanácsadás


Az oldalon megjelenő műszaki, formai és tartalmi elemek a Go-Home kft. többszörös védelem, oltalom alatt álló szellemi termékei, amelyek másolása, további felhasználása, megjelenítése jogi következményekkel jár!
Copyright 2024 © Go-Home Kft.